180 מעלות

עוגיות טחינה,שיבולת שועל ושוקולד

טחינה ואני זאת אהבה ממבט ראשון.

מי שמכיר אותי, ומלווה אותי לאורך שנים ראה אותי מתאהבת בטחינה בשנת שירות, לאורך השירות הצבאי וכמובן בחיי הסטודנטיאלים.

הטעם האגוזי, המרקם שלה ושידוכה לאין ספור מאכלים הופכת אותה לתבלין אולטימטיבי.

אני יודעת שלפעמים אנשים מרימים גבה על שילוב טחינה בקינוחים אבל תאימנו לי שזה שידוך משמיים- שילוב שלה עם שוקולד,אגוזים- פיסטוקים,פקאנים,שקדים ועוד הוא פשוט נהדר!

בעוגיות האלו השתמשתי בשטית ה Pan- Banging . כל כמה דקות פותחים את דלת התנור, מרימים את תבנית האפייה ודופקיםאותה ברשת התנור כמה פעמים. נשמע טיפה מוזר, אני יודעת- אבל זאת שיטה מדהימה!

השיטה הזראת גורמת לעוגיות "לצנוח" וטיפה להתרחב ובעצם יוצרת 2 טקסטורות בעוגייה- קצוות קריספיים ומרכז רך ושוקולדי.

עוגיות טחינה,שיבולת שועל ושוקולד

מבוסס על מתכון זה, עם שינויים

כ-15 עוגיות גדולות

150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

ביצה אחת

כפית תמצית וניל

1/2 כוס טחינה גולמית (אני אוהבת מאוד את אל- ארז)

3/4 כוס קמח

1/2 כוס שיבולת שועל (שלמה, לא קוואקר)

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

200 גרם שוקולד מריר, חתוך גס

מלח ים

אופן ההכנה

1.בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר עד לתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הוניל והביצה ומערבלים שנית עד תערובת אחידה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים.

2.בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים- הקמח, שיבולת השועל, אבקת אפייה,סודה לשתייה והמלח. מוסיפים לקערת המיקסר ומעבדים עד לכמעט תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומעררבים עד שהשוקולד נעמט התערובת. מקררים את הבצק לפחות כ- 3 שעות. מומלץ אפילו לילה.

3.מחממים תנור ל-170 מעלות

4.יוצרים כדורים מבצק העוגיות בעזרת כף גלידה בגודל 4 ס"מ או שחיוצרים כדורים עם הידיים. מקפיאים לכחצי שעה.

5.מסדרים במרווחים גדולים את העוגיות על תבנית האפייה ומפזרים מלח ים/מלח גס מעל העוגיות.

6.אופים את העוגיות- לאחר כ-8 דק פותחים את התנור ודופקים את תבנית האפייה על רשת התנור. מחזירים לאפייה. כל 2 דקות חוזרים על פעולה זאת- זמן האפייה אורך בין 13-15 דק.

מצננים ושומרים בכלי אטום

הערות והארות

שוקולד- אני ממליצה לא להשתמש בשוקולד צ'יפס במתכון זה אלא במטבעות שוקולד גודולות חתוכות גס או בטבלאת שוקולד גס. שימוש בחתיכות שוקולד גדולות יתנו לנו עוגיות עם "שבילי שווקלד" נהדרים.

קירור העוגיות- מאוד חשוב לקרר את בצק העוגיות לפני שאופים כדי שיתמצק ויתגבש. כמו כן, אל תוותרו על הקפאת כדורי העוגיות לפני כניסתם לתנור.

Pan Banging- אין לכם כח לשיטה הזאת? לא חובה. אפו את העוגיות כרגיל