אגסים מבחינתי הם תגלית חדשה.לפני כמה שנים לא הבנתי למה אנשים אוכלים אותם, מה מושך בהם ובעיקר למה מכניסים אותם לתוך עוגות.עברו מים בנהר ואני התאהבתי באגסים.עם קרם שקדים,בצק פריך,מלית שוקולד,גבינה- מה לא?
אין ספק שכמעט כל דבר שנשדך לאגסים יהיה מוצלח. את העוגה הזאת ידעתי שארצה להכין.עוגה בחושה קלילה, עם תוספת של ריקוטה לנימוחות וג'ינג'ר מגורד לטוויסט קל בעוגה.העוגה קלה ופשוטה להכנה וטעמה עדין בזכות תוספת הריקוטה. אם אינכם אוהבים ג'ינג'ר כמובן שניתן להשמיט או להפחית בחצי הכמות הרשומה.
עוגת אגסים,ריקוטה וג'ינג'ר
מבוסס על מתכון של דונה היי
לתבנית בקוטר 20 ס"מ
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
2\1 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1 כפית ג'ינג'ר מגורד (ניתן להפחית את הכמות בחצי, או להשמיט)
2\1 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח
4\1 1 כוס שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
כוס ריקוטה (240 גרם)
3 אגסים חתוכים דק
4\1 כוס שקדים פרוסים
הכנה
1. מחממים תנור ל 160 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה ומרפדים בנייר אפייה
2. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים, סוכר, ג'ינג'ר ווניל במשך 3 דקות עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
3.מזלפים באיטיות את השמן לתערובת ביצים תוך כדי הקצפה עד שהתערובת אחידה.
4.מוסיפים את הקמח, השקדים הטחונים ואבקת האפייה וממשיכים בערבול עד איחוד החומרים.
5.מוסיפים את הריקוטה ואת מחצית מכמות האגסים ומקפלים ידנית עד איחוד מינימלי- שימו לב שהריקוטה לא צריכה להתערבב במלואה
6.מעבירים לתבנית המשומנת ומפזרים מעל את מחצית האגסים שנשארה ואת השקדים הפרוסים.אופים במשך כשעה עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לחלוטין לפני פריסת העוגה את העוגה
מומלץ לשמור במקרר כ- 4 ימים בכלי סגור ואטום.