אם יש מסעדה בתל אביב שאני תמיד מחכה לשלב הקינוחים היא מסעדת מגזינו.
ויטרינת הקינוחים במגזינו היא ממש לונה פארק של מתוקים. מקראק פאי ועד עוגת גבינה נוטלה, מטאט סינקרס ועד טארט לימון פיסטוק. חלום בהתגשמותו.
בויטרינת הקינוחים יושבת לה עוגת גזר ממזרה במיוחד- שכבות של עוגת גזר לחה, מילוי של קרם גבינה אפוי, קראמבלז שוקולד לבן וקרם לוטוס. גן עדן.
יום אחד נפל לי האסימון- מראה העוגה העשוי "שכבות עירומות"- הכוונה שאין ציפוי העוטף את העוגה, הבהיר לי במהרה שזוהי גרסה של הקונדיטורית כריסטינה טוסי ממאפית מילק שבניו יורק.
פתאום הכל התחבר לי- השכבות שהיא אוהבת ליצור, השימוש באבקת חלב הכה ממכרת ואיך לא תוספת נאה במיוחד של קראמבלז בין שכבות העוגה.
אומר את זה עכשיו- יש מספר שלבים להכנת העוגה וכן, צריך לפנות לה זמן- אבל וואו כמה שהיא שווה את זה!
כמעט ניתן להכין כל שלב יום- יומיים מראש ואז לגשת למלאכת ההרכבה המהנה.
בתמונות העוגה גבוהה יותר- הכנתי כמות כפולה של עוגת הגזר אך אני ממליצה להישאר עם הכמות הרגילה ולא להכפיל.
הכנתם את העוגה? תייגו אותי באינסטגרם!
עוגת גזר מגזינו
מבוסס על מתכון של כריסטינה טוסי וברק כהן
תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ (ניתן לעשות בתבנית 24 ס"מ אך קחו בחשבון שעובי העוגה יהיה נמוך יותר)
לעוגה
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
100 גרם סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום דמררה
2 ביצים
1/4 1 כוס שמן
1/2 1 כוסות קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית אבקת סודה לשתייה
½ כפית קינמון
קורט מלח
2.5 כוסות גזר מגורד, סחוט היטב
קרם גבינה אפוי
250 גרם גבינת שמנת
¾ כוס סוכר לבן
כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית קורנפלור
2 כפות חלב
ביצה
קראמבלז שוקולד לבן
¼ כוס קמח
3/4 כוס אבקת חלב
2 כפות קורנפלור
2 כפות סוכר
55 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
100 גרם שוקולד לבן, מומס
קרם לוטוס קינמון
125 גרם עוגיות לוטוס, טחונות
20 גרם חמאה מומסת
2 כפות שמנת מתוקה
4 כפות חלב
60 גרם חמאה רכה
1 כף סוכר חום דמררה
1 כף אבקת סוכר
1 כף גדושה ממרח לוטוס
לעוגת הגזר
מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בגודל 25×35 בנייר אפייה.
בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה ומערבלים היטב עד להטמעה. מוסיפים שמן,תמצית וניל והגזר ומערבלים כ – 3 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. בקערה נפרדת מערבבים היטב קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה ומערבלים רק עד להטמעה של הקמח.
מעבירים את תערובת העוגה אל התבנית ומשטחים בעזרת מרית עד לגובה אחיד. אופים כ30-35 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים לחלוטין.
להכנת קרם הגבינה
מחממים תנור ל – 160 מעלות.
מערבלים בקערה את הגבינה, סוכר ווניל.
בקערית נפרדת מערבבים היטב את הקורנפלור עם החלב עד להמסה מלאה של הקורנפלור.
מוסיפים את הביצה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת החלב לקערה עם הגבינה וטורפים היטב. מעבירים לתבנית אינגליש קייק קטנה מרופדת בנייר אפייה ואופים כ – 30 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז. העוגה מוכנה כאשר היא יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
מצננים לטמפ' החדר ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות.
לקראמבלז שוקולד לבן
בקערה מערבבים קמח, ½ כוס אבקת חלב, קורנפלור וסוכר. מוסיפים חמאה ושוב מערבבים עד לקבלת גושי קראמבל. מפזרים את הגושים על תבנית מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של 130 מעלות ,25-30 דקות עד לקבלת גושי בצק אפויים ובהירים. מקררים.
מערבבים את גושי הבצק האפוי עם שארית אבקת החלב (1/4 כוס) והשוקולד המומס עד לקבלת מעין עיסה ומכניסים לקירור. מוציאים אחרי 15 דקות ומפוררים בין כפות הידיים עד לקבלת קראמבלז בגודל הרצוי.
לקרם לוטוס
מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות, החמאה והשמנת ומעבירים לקירור לחצי שעה. אחרי שהתערובת התקררה מעבירים אותה למעבד מזון וטוחנים עם החלב לקבלת תערובת רכה.
במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכרים וממרח הלוטוס. מוסיפים את תערובת העוגיות וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אוורירי.
הרכבה
מרפדים את תבנית האפייה (20 ס"מ) בנייר אפייה ומניחים שקף בגובה 10 ס"מ בהיקף הפנימי שלה. מחלצים את עוגת הגזר מהתבנית ומסמנים על גבי העוגה עיגול בקוטר 20 ס"מ ובעזרת סכין חותכים את העיגול. את שאריות הבצק מסדרים בשכבה אחידה בבסיס תבנית האפייה ומהדקים היטב.
מברישים בחלב את בסיס העוגה ובעזרת כף מניחים את קרם עוגת הגבינה על גבי הבסיס. מפזרים מעל כמחצית מכמות הקראמבלז.
מכסים בשכבה העליונה- מורחים את קרם חמאת הלוטוס, מפזרים את שארית הקראמבלז. מעבירים למקפיא ללילה שלם (כ-8 שעות). מוציאים להפשרה כשעתיים- שלוש למקרר.
אבקת חלב- לא ניתן לוותר עלייה כאן בעוגה. היא נותנת את הטעם הייחודי וגם את המרקם. ניתן למצוא בחנויות תבלינים ובחנויות מתמחות של אפייה
ניתן להכין את העוגה בשלבים ובכך לפרוס את ההכנות ליום- יומיים מראש.