מאפי בריוש שוקולד ופיסטוק

עברו עליי חודשים ארוכים המשלבים בתוכם סמסטר עקשני ומאתגר, עם סגר ארוך ולא נגמר.

הרצון לאפות היה גדול,אבל הזמן הרבה פחות.

עכשיו, שהלחץ ירד והסגר טיפ – טיפה נפתח, אני שמחה להציג לכם את מאפי הבריוש שוקולד ופיסטוק.

הבצק עשיר בחמאה, נוח ללישה ולרידוד. מלית השוקולד מפנקת ומשבת קריצה עם פיסטוקים קצוצים.

בקיצור, יש סיבה לא להכין?

בריוש שוקולד ופיסטוק

15-18 מאפים אישיים

מתכון המבוסס על מתכון זה, עם שינויים קלים

בצק שמרים

500 גרם קמח

50 גרם סוכר

7 גרם שמרים יבשים

250 מ"ל חלב

100 גרם חמאה רכה

1 כפית מלח

2 ביצים

מלית

100 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

3 כפות קקאו

3 כפות אבקת סוכר

כף נוטלה גדושה

80 גרם פיסטוקים, קצוצים

להברשה

חלמון

קורט מלח

כפית מים

סירופ סוכר

¾ כוס סוכר

¾ כוס מים

פיסטוקים קצוצים דק לפיזור מעל

ההכנה

בצק שמרים

בקרת מיקסר שמים את הקמח, הסוכר, המלח והשמרים ומערבבים. מוסיפים את החלב והביצים ולשים כ- 10 דקות, מוסיפים את קוביות החמאה באיטיות, כל פעם קצת עד שהחמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות.

מעבירים  את הבצק לקערה גדולה ומשומנת ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים להתפחה למשך לילה. כ-12 שעות.

המלית

ממיסים את החמאה והשוקולד על בן מארי או בפולסים במיקרו עד תערובת אחידה. מוסיפים את הקקאו,אבקת הסוכר והנוטלה ומערבבים עד לאיחוד.

על משטח מקומח, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 40×60  סמ. מורחים את מלית השוקולד עכל הבצק ומפזרים את הפיסטוקים. מקפלים את הבצק לחצי. בעזרת סכין חדה חותכים את הבצק המקופל לרצועות ברוחב 2-2.5 ס"מ ומלפפים סביב האצבעות לצורה הרצויה.

מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של כ-5 ס"מ ומתפיחים כ-45 דקות עד שעה.

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה

לציפוי-

בקערה קטנה טורפים את החלמון,המים והמלח. מברישים את המאפים ומקשטים בפיסטוקים הקצוצים.

להכנת סירופ הסוכר

בסיר קטן מביאים את הסוכר והמים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות. מצננים.

אופים כ 20 דקות עד שהמאפים זהובים. מוציאים ומברישים בסירופ סוכר.

שומרים בקופסא אטומה, עדיף במקרר לחמישה ימים. ניתן להקפיא.

מתכונים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *