עוגיות פאדג' חמאת בוטנים ללא קמח

עוגיות בפסח הן אישיו אצלי-בעצם הן לא כל כך קיימות. פעם עוד הצלחתי לסבול את עוגיות היין היבשות מהסופר, את עוגיות הבוטנים והקוקוס אין בכלל על מה לדבר.ויסלחו לי כל המעריצים.

את העוגיות האלו רציתי להכין המון זמן. שילוב של חמאת בוטנים ושוקולד הוא תמיד מנצח מבחינתי. תוסיפו לזה קורנפלור שנותן רכות ופאדג'יות והנה לכם עוגיות נהדרות שיתאימו לפסח אבל לגמרי לכל השנה!

שימו לב שיש שני סוגי שוקולד- חלב ומריר, אל תוותרו על אחד מהם הם מאזנים את המתיקות. העוגיות יוצאות הצורה לא עגולה אחידה אבל אם רוצים, ניתן לאפות אותם ברינג ובכך להבטיח צורה אחידה.

עוגיות פאדג' חמאת בוטנים ללא קמח

כ-20 עוגיות בינוניות

3 ביצים

2/3 כוס סוכר

100 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר, קצוץ

100 גרם שוקולד חלב,קצוץ

½ כוס חמאת בוטנים חלקה

¼ כפית מלח

2/3 כוס קורנפלור

1/3 כוס קקאו

50 גרם שוקולד מריר,קצוץ גס

לקישוט

חצאי בוטנים קלויים

  1. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר עם וו גיטרה עד לקצף בהיר ותפוח.
  2. ממיסים בקערה את החמאה, חמאת הבוטנים, השוקולד המריר והחלב.אם ממיסים במיקרו, יש להמיס בפולסים של 30 שניות על מנת שהשוקולד לא ישרף. מוסיפים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים ומקפלים.
  3. בעקרה נפרדת מערבבים את חומרים היבשים- קקאו,קורנפלור ומלח. מוסיפים אותם בהדרגה אל תערובת השוקולד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד איחוד.
  4. משטחים את התערובת לתבנית מלבנית או ריבועית ומעבירים למקפיא למספר שעות. שימו לב שגובה התערובת צריך להיות 2 ס"מ. בינתיים מחממים תנור ל-160 מעלות
  5. מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות בגודל 2X2 ס"מ ומניחים בצורה מרווחת על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים חצאי בוטנים מעל העוגייה ואופים כ- 12 דקות, עד שהשוליים יציבים אך מרכז העוגייה עדיין רוטט. מצננים היטב. שומרים בקופא אטומה כ-5 ימים.

הערות והראות

-העוגיות יוצאות פאדג'יות במקרם רך, לכן חשוב לתת להן להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים אותן מהתבנית

-אם רוצים עוגיות עגולות וןסימטריות ניתן לאפות אותן בתוך רינג-שימו לב שהן יצאו טיפה עבות יותר וזמן האפייה יתארך בכמה דקות. אפשר גם אחרי האפייה לקחת רינג ולסובב אותו סביב העוגייה ולעצב את העוגייה לצורה עגולה.

-העוגיות ללא קמח, והן מתאימות לכל ימי השנה ובמיוחד לפסח

מתכונים מומלצים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *