אם הייתי יכולה הייתי שותה הרבה יותר מ-2 כוסות קפה ביום.
אין ספק שכוס קפה פותרת הרבה דברים, את העייפות ממזמן היא לא פותרת לי- ככה זה שמכורים 🙂

אני מאוד אוהבת את השילוב של קפה ושוקולד- תוספת קטנה של קפה פשוט נותנת בוסט לטעמים של השוקולד- וכשמוסיפים מסקרפונה זו בכלל חגיגה.
זו עוגה קלילה ואת האמת- מאוד לא קשה להכנה. בסיס של עוגת שוקולד רכה ללא קמח ,קרם מסקרפונה עם קפה וטראפלס.
צורת הזילוף מאוד קלה- מזלפים עיגולים ובעזרת כפית מורחים חלק כלפי פנים העוגה. חוזרים על הפעולה עד שהעגה מתכסת בקרם.

הכנתם? תייגו אותי באינסטגרם
עוגת שוקולד וקרם מסקרפונה קפה
לתבנית 24 סמ
לעוגה (מבוסס עפ"י מתכון זה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים
כף קקאו
½ כוס סוכר חום דמררה
2 כפות סוכר לבן
¼ כפית מלח
קרם מסקרפונה קפה
חצי חבילת מסקרפונה
חצי מיכל שמנת מתוקה
¼ כוס אבקת סוכר
כפית קפה מהולה בכף מים רותחים
טראפלס
200 גרם שוקולד מריר
½ מיכל שמנת מתוקה
קוטר מלח
קקאו לציפוי
הכנה
לטראפלס
מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב עד תערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים. יוצקים לתבנית ריבועית קטנה ומעבירים למקרר להתמצקות מלאה. כ-5 שעות לפחות. חותכים לקוביות ומצפים באבקת קקאו.
לעוגה
מחממים את החמאה והשוקולד ומערבבים לתערובת חלקה.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים, סוכר חום דמררה וסוכר לבן עד תערובת תפוחה ובהירה כ-5 דקות.
מוסיפים את תערובת השוקולד אל תערובת הביצים ומקפלים בעדינות. מוסיפים את הקקאו והמלח ומקפלים שנית עד איחוד.
מעבירים את תערובת העוגה אל תבנית משומנת ומקומחת. אופים במשך כ-15 דק עד שהעוגה רוטטת במרכזה אך יציבה בשוליים.
קרם מסקרפונה
בקערית קטנה מערבבים קפה עם מים רותחים עד תערובת אחידה.
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה, מסקרפונה ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את תערובת הקפה ומקפלים.
הרכבה
מזלפים את קרם המסקרפונה ומפדרים באבקת קקאו. מניחים טראפלס במרכז העוגה.
