שבועות לגמרי הוא חג שמבלבל אותי. כמויות חוברות המתכונים שמחולקות לעיתונים, מוצרי גבינה מיוחדים שמייצרים לחג וכמובן הכתרת עוגת הגבינה המוצלחת ביותר. אז נכון, לכל אחת ואחד יש את העוגה שלו. זו שמקציפים, זאת שמפרידים ביצים, זאת ללא האפייה וזאת עם השוקולד הלבן. אין ספק שכל שילוב הוא מוצלח. אלא אם העוגה נופלת באפייה,רחמנא ליצלן…

הרעיון לשילוב הטעמים בעוגה הזאת הגיע לי במחשבה לעוגה קצת שונה לשבועות הקרוב. רציתי עוגה עם טעמים מוכרים שבדרך כלל לא משלבים אותם ביחד אך הם לגמרי שילוב מנצח.
עוגיות ג'ינג'רברד הן עוגיות מתובלות בקינמון,ציפורן וג'ינג'ר אשר בעצם הן החטיף האולטימטיבי בכריסמס. תחתית העוגה מורכבת למעשה מעוגיות ג'ינגרברד טחונות, בלילת העוגה היא כל כך קלה שעד שלא תכינו לא תאמינו בעצמכם! אין צורך להקציף או להפריד ביצים, פשוט מערבלים בהדרגתיות את כל החומרים לפי הסדר. את העוגה אני אוהבת לקשט באגסים שבושלו בקינמון וצ'אי וכמובן קצת פירורי ג'ינג'רברד מעל.

לבצק ג'ינג'רברד
2 כוסות +2 כפות קמח (300 גרם)
כפית אבקת סודה לשתייה
1 כף קינמון
כפית ציפורן
כפית ג'ינג'ר
כפית אבקת קקאו
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
5 כפות דבש
1 ביצה
לתחתית
2 כוסות עוגיות ג'ינג'רברד טחונות
100 גרם חמאה, מומסת
לבלילת העוגה (מעובד ע"י מתכון זה)
1 ק”ג גבינת שמנת
350 גרם (¾1 כוסות) סוכר
כפית משחת וניל איכותית
6 ביצים בינוניות (350 גרם)
400 מ”ל (2/3 1 כוסות) שמנת מתוקה
50 גרם (4 כפות) קמח
חמאה לשימון התבנית
לציפוי העוגה
2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל)
2 כפות סוכר
לאגסים המתובלים (אופציה)
3 אגסים
2 כוסות מים
3/4 כוס סוכר
2 מקלות קינמון
שקית תה צ'אי (או כל תה ארומתי אחר)
לקישוט- אגסים מתובלים ופרירוי עוגיות ג'ינג'רברד
אופן ההכנה
לעוגיות הג'ינג'רברד
1.יש לחמם תנור ל 170 מעלות ולרפד תבנית אפייה רחבה עם נייר אפייה.
2.בקערה בינונית ערבבו את הקמח, אבקת סודה לשתייה,קינמון,ציפורן,ג'ינג'ר והקקאו
3.בקערת מיקסר עם וו גיטרה, הקציפו את החמאה,הסוכר והדבש עד שהתערובת נהיית אוורירית. הוסיפו את הביצה והמשיכו להקציף עד איחוד מלא.
4.הוסיפו לתערובת החמאה את תערובת היבשים והמשיכו לערבב עד עיבוד מינימלי.
5.משטחים את הבצק על נייר האפייה בעזרת הידיים (אם הבצק נדבק לידיים ניתן לקרר אותו כ-15 דקות ) ומשתדלים לשטח כמה שיותר דק. מכניסים למקפיא ל-20 דקות.
6.אופים את הבצק כ- 15 דקות, עד שהוא מזהיב, תפוח ואינו מתנגד למגע. מצננים לחלוטין.
לתחתית הג'ינג'רברד
1.משמנים תבנית 26 בחמאה (את השוליים ואת התחתית) ומצפים בסוכר את השוליים של החמאה (יש להוריד עודפי סוכר). אוטמים את התבנית היטב עם נייר אלומיניום על מנת שמלית הגבינה לא תינזל במהלך האפייה.
2.טוחנים את בצק העוגיות האפוי, מודדים 2 כוסות פירורי עוגיות ( את שאר העוגיות הטחונות שומרים לקישוט העוגה) ומערבבים היטב עם החמאה המומסת.
3.משטחים את תערובת הפירורים והחמאה על תחתית התבנית ומהדקים היטב בעזרת פלטה קטנה/כוס.
4.אופים במשך 10 דקות בחום 170 מעלות. מצננים לחלוטין את תחתית העוגה.
לבלילת הגבינה
1.מעלים את התנור ל-200 מעלות
2. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים גבינת שמנת, סוכר ווניל לתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה ביצים עד שהן נטמעות.
3. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח וממשיכים לערבל עד שהוא נטמע. הבלילה יוצאת נוזלית
4. מניחים את התבנית בתוך כלי או תבנית מרובעת ,יוצקים את הבלילה על תחתית הבסקוויטים. יוצקים מים חמים מסביב לתבנית( גובה המים צריך להגיע עד כשליש מגובה התבנית)
5. אופים כ- 20 דקות עד שפני העוגה מזהיבים, מורידים את הטמפ’ ל-130 מעלות(פותחים את דלת התנור ל-2 דקות על מנת לעזור לטמפרטורת התנור לרדת) ואופים עוד 50 דקות עד שהעוגה יציבה.
6. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור למשך כשעתיים להתייצבות, אם ניתן משאירים ללילה.
לציפוי העוגה (לאחר קירור של לילה במקרר)
1.מחממים תנור ל-170 מעלות
2.מערבבים את החומרים בקערה ומורחים על פני העוגה באופן שווה ואחיד. מכניסים לתנור ונותנים לציפוי להתקבע על פני העוגה כ- 7 דקות. שומרים את הועגה עד 5 ימים במקרר.
לאגסים המתובלים
1.מקלפים את האגסים ומסירים בעזרת כף פריזיאן את החלק התחתון שלהם( על מנת שיצליחו "לשבת")
2.בסיר בינוני מחממים מים,סוכר,קינמון ותה. מביאים לרתיחה.
3.לאחר הרתיחה, מוסיפים את האגסים ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות או עד שהם רכים אך קצת נוקשים. מצננים לחלוטין
