חיתוכיות פאי פקאן ודבש

פקאן מקורמל זאת חולשה.

כל מאפה, עוגייה,עוגה שאני רואה עם פקאנים וקרמל עושים לי חשק עצום לתת ביס.

אני יודעת שלפעמים יש תחושה למשהו מאוד מושחת ומאוד מאוד מתוק, אבל למעשה החיתוכיות האלו הן במתיקות מאוזנת.

החיבור בין הדבש לפקאנים נותנת מתיקות עדינה ובסיס הבצק נימוח ונפלא.

אני ממליצה לחתוך את החיתוכיות למלבנים לא גדולים, כמובן שאפשר לחתוך לריבועים ואפילו לקוביות קטנות כנשנוש.

חיתוכיות פאי פקאן ודבש

על פי מתכון של מרתה סטיוארט

לתבנית מלבנית בגודל- 22*33

לבצק

250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר דמררה

1/2 כפית מלח

3 כוסות קמח לבן

למלית פקאן ודבש

80 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום בהיר

1/4 כוס דבש + 2 כפות

2 כפות חלב/שמנת מתוקה

1/4 כפית מלח

2 כוסות פקאן

להכנת הבצק

1.מרפדים תבנית בנייר אפייה מחממים תנור ל-180 מעלות

2.לבצק- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והוסכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה כ-2-3 דקות. מוסיפים את המלח ואת הקמח- כל פעם כוס אחת עד שהקמח נבלע בתערובת. מעבדים עד תערובת פירורית. מעבירים את הבצק לתבנית האפייה ומשטחים לגובה אחיד. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקרר לקירור של 20 דקות.

3.אופים את הבצק כ- 18-20 דקות עד שצבעו של הבצק נהיה חום בהיר. מצננים לחלוטין.

מורידים את טמפרטורת התנור ל- 160 מעלות.

מלית הפקאן דבש

1.בסיר בינוני מביאים לרתיחה- חמאה, סוכר דמררה, דבש וחלב. מערבבים תוך כדי את התערובת. התערובת מוכנה כאשר מצפים כף ומעבירים את האצבע ונשאר "שביל" ריק על גבי הכף.מורידים מהאש, מוסיפים את המלח והפקאן ומערבבים עד איחוד.

יוצקים את תערובת הפקאן על הבצק המצונן ואופים כ-15-20 דקות. מצננים לחלוטין לפני הפריסה. עדיפות לקירור לפני החיתוך. שומרים בקופסא אטומה עד שבוע.

הערות והארות

  • ניתן להכין את הבצק יום לפני ולבצע את האפייה הראשונית שלו.
  • יש לכם אגוזים אחרים בבית? אפשר לשלב מיקס של כמה אגוזים ולא רק פקאן.
  • מפחדים שמתוק מידי? ממש לא! הטעם העדין של הדבש נותן מתיקות מעודנת ולא משתלטת.
  • ניתן לאחסן את החיתוכיות בטמפרטורת החדר, בימי הקיץ מומלץ לשמור במקרר ולהפשיר כחצי שעה בחוץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *